Zomerserie, deel 4: Jeroen Oversteegen

Jeroen Oversteegen ACT NOW

Op welke ontwikkelingen is het absoluut noodzakelijk dat financieel adviseurs inspelen? En hoever zal de invloed van AI reiken bij financiële dienstverlening? Dat zijn de vragen die VVP Online branchegenoten deze zomer voorlegt. Dit keer Jeroen Oversteegen (Nationale Hypotheekbond). “De invloed van AI bij financiële dienstverlening reikt vér.” 

Op welke ontwikkelingen is het absoluut noodzakelijk dat financieel adviseurs inspelen?  

Goede adviseurs spelen altijd al in op een veranderende actualiteit. Zie eerder het besparen op de ORV en het verzilveren van overwaarde. Nu ervaart een vijfde van hypotheekhuishoudens financiële stress en vinden starters nog steeds moeilijk een woning. Focus dus op creatief financieren én verduurzamen.   

Hoever zal de invloed van AI reiken bij financiële dienstverlening? 

Vér! AI speelt nu al een belangrijke rol, bij software-ontwikkeling en het doorrekenen van van grote hoeveelheden data voor gerichte portefeuillesignalen. Consumenten zullen ook goed, zo niet in eerste instantie sneller en beter geholpen zijn met AI aan de voorkant. Dat is geen bedreiging, maar een kans voor adviseurs om te excelleren op wat hun relaties nog steeds 'key' vinden: vertrouwd, persoonlijk advies. 

Zomerserie, deel 1: Jurjen Oosterbaan

Zomerserie, deel 2: Michiel van Vugt

Zomerserie, deel 3: Juffrouw Polis