Whitepaper ‘Compliance, een vak in beweging’

Document via Pixabay

NIBE-SVV heeft de whitepaper ‘Compliance, een vak in beweging’’ samengesteld. Hierin worden de  nieuwste inzichten over het compliancevak uitgelicht.

NIBE-SVV: “Uitgangspunt van de whitepaper is de constatering dat er sprake is van een opwaardering van de functie van compliance officer. Van hem/haar wordt steeds meer verwacht. We zien binnen het compliancevak ook verschillende specialisaties ontstaan. De oorzaak van de opwaardering van de compliancefunctie ligt bij de toenemende betekenis van strategische en niet-financiële risico’s als gevolg van een steeds turbulenter wordende omgeving.”

De auteurs analyseren in de whitepaper allereerst het begrip ‘compliance’. Vervolgens werpen ze een blik op het belang van soft controls en compliancemonitoring. Verder laten ze hun licht schijnen op de houding van de compliance officer, artificial intelligence en de rol van de compliance officer.

De whitepaper is samengesteld in samenwerking met de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen onder redactie van prof.dr. Rob Schotsman, hoogleraar Bank- en Verzekeringsleer aan de UvA en directeur van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen.

De whitepaper is hier gratis aan te vragen.