VVP 2-2023: een menselijk(er) gezicht

VVP 23-2 OS HR VOORPLAT

VVP 2-2023 biedt aansprekende voorbeelden van financieel dienstverleners die de sector juist in deze uitdagende tijden een menselijk(er) gezicht geven. Lees bijvoorbeeld de nieuwe column van Henk Jansen (Expat Mortgages) en lees hoe Rowin du Gardijn (27) van du Gardijn en Eline de Wit van Lemonade alle ruimte geven aan een nieuwe generatie die van betekenis wil zijn.

Uiteraard ook in deze VVP volop aandacht voor klantgerichtheid en vakkennis, onder andere in de rubriek ‘Uit de Adviespraktijk’ met financieel adviseurs Ilse Bosland (Juffrouw Polis), Rick Guitjens en André van Luijk en in het katern ‘Ken je vak!’ In dit laatste onder meer de vernieuwde rubriek van Lindenhaeghe: 'Jouw vakbekwaamheid. Thema dit keer: klantbeheer anno 2023. Adfiz gaat in op de klokkenluidersregeling.

Katern Cyber

De markt voor cyberverzekeringen is nog niet volwassen, constateren adviseurs Aon en Klap in het katern Cyber. Kennisexpert Maria Genova bespreekt de kracht en de gevaren van kunstmatige intelligentie. Kennispartner Turien & Co. constateert dat als het gaat om bewustzijn van de cyberrisico's “ondernemers verder zijn dan consumenten, maar zelfs bij bedrijven wordt toch vaak gedacht: dat overkomt mij niet”.

De rubriek ‘Actueel op de korrel’ vraagt zich af waarom verzekeraars die ook direct gaan hun adviseurs soms lijken te vergeten, zoals NN in eerste instantie bij haar zorgpolis Voordelig. En zitten verzekeraars en Kifid niet eigenlijk op de stoel van de rechter als het gaat om verzekeringsfraude?

Martin Koot (MoneyView) laat in zijn column geen spaander heel van populisme. Gelukkig, meent Koot, lonkt inmiddels een gezonde beroepsgroep van financieel adviseurs, met relevante producten en diensten.

Uw eigen VVP, op kantoor of thuis? Klik HIER voor een abonnement.