Eerbetoon aan Ivo Valkenburg in New Financial Magazine

NFM 41-22 cover

De herfsteditie van het New Financial Magazine is een eerbetoon aan Ivo Valkenburg die op 23 juli van dit jaar op 55-jarige leeftijd overleed. De hommage bestaat uit verhalen over Ivo en verhalen van Ivo.

Ivo was diep verbonden met zowel VVP als de stichting New Financial Forum, waarvan het New Financial Magazine één van de uitingen is. Zijn inzet, passie, lef en organisatievermogen waren ongekend en zonder hem had zowel VVP als het New Financial Forum er anders uit gezien. Betekenisvolle events als Meet the Masters in 2007 en 2008, het New Financial Forum in 2010, de New Financial Days in 2011 en 2012 en het openingsevent The power of the heart van de stichting New Financial Forum in 2014 hadden er zonder Ivo volstrekt anders uitgezien of waren er überhaupt niet gekomen. Rode draad in zijn werk is altijd geweest: gezamenlijk een samenleving creëren met respect voor al het leven op aarde.

Het eerbetoon blikt terug op het rijke leven van Ivo met bijdragen van Tanja Abbas, Jelle Bartels, Peter Beemsterboer, Wilma de Bruijn, Jaap Hiddinga, Gerard van der Made, Li An Phoa, Jeroen Timmers, Lars Veraart en Joris Vincken.

De interviews van Ivo voor het New Financial Magazine waren altijd een hoogtepunt. Hij genoot ervan om internationale inspirators te spreken en het lukte ook altijd om ze te spreken te krijgen. Het waren diepe, mooie gesprekken die hij uitstekend wist te vertalen naar het geschreven woord. In dit eerbetoon zijn er een aantal opgenomen. Lees (nogmaals) de interviews met Charles Eisenstein, Ihaleakala Hew Len, Bjørn Ihler, Lenny Kuhr, Satish Kumar, Kate Raworth, Halla Tómasdóttir, Willard Wiggan. Zeer de moeite waard.

Heel veel inspiratie toegewenst van een hele bijzondere man met wie ik 26 jaar innig bevriend heb mogen zijn.