Achmea wil met BetterTradeOff financiële planning toegankelijk maken voor iedereen

Achmea - Arthur van der Wal 2022

Het Achmea Innovation Fund heeft een belang genomen in BetterTradeOff, een fintechbedrijf uit Singapore dat financiële planning toegankelijk wil maken voor iedereen en ook actief zal worden op de Nederlandse markt.

Met de komende wijzigingen in de Nederlandse pensioenwetgeving verschuift de verantwoordelijkheid voor het eigen pensioen steeds meer naar het individu, aldus Achmea. "Hierdoor krijgen mensen een actievere rol bij het plannen van hun toekomst en het bepalen van wat ze nodig hebben voor een goed pensioen. Volgens onderzoek van Mercer denkt slechts 20 procent van de Nederlanders dat hun pensioenregeling na pensionering voldoende zal zijn."

Het online platform van BetterTradeOff vereenvoudigt het opstellen van een degelijk financieel plan. Gebruikers kunnen binnen enkele minuten een eerste plan opstellen door simpelweg hun huidige financiële gegevens in te voeren. Van daaruit kunnen ze verschillende doelen en dromen in hun plan onderbrengen en zelf zien wat ze nodig hebben om daar te komen. De tool geeft gebruikers een compleet beeld van al hun financiën; van investeringen en onroerend goed tot aan hun maandelijkse kosten van levensonderhoud.

Arthur van der Wal, divisievoorzitter Pensioenen bij Achmea: “De toekomst wordt voor veel mensen steeds onzekerder, bijvoorbeeld door de veranderingen in de pensioenmarkt. Mensen helpen om financieel fit te blijven is een van de grote maatschappelijke uitdagingen waarin Achmea een voortrekkersrol wil spelen. Wij zijn verheugd over deze investering en verwachten dat we samen met BetterTradeOff écht impact kunnen gaan maken.”