Meld u ook aan voor de e-mailnieuwsbrief VVP Innovatie Nieuwsbrief: wekelijks het laatste hypotheek-, automatiserings- en fintechnieuws  in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief

Wanneer u op hier uw e-mail adres invult, ontvangt u wekelijks de gratis nieuwsbrief van VVP  met het laatste nieuws uit de branche.

Speciaal voor topadviseurs

Het VVP Innovatie Platform is een onderdeel van het VVP platform en heeft ook het enige vakblad in Nederland puur gericht op financieel adviseurs. Missie van VVP is adviseurs praktisch ondersteunen in hun dagelijkse adviespraktijk. Dit doen we met relevante kennis, praktijkgerichte tools, inspiratie, het praktijkgerichte katern Ken je vak!, een dagelijkse nieuwsbrief, een kennissite, vakevents, etc.

Wat biedt het VVP platform nog meer?
- Zes inspirerende en ondernemende magazines per jaar
- Kenniskatern 'Ken je vak!' met onder meer de vertaling van Kifid-uitspraken naar de adviespraktijk en de rubriek Permanent Actueel
- Exclusieve vakspecials met een verdieping op een adviesonderwerp
- Themabijeenkomsten met korting voor abonnees
- Dagelijkse e-mail nieuwsbrief met de laatste ondernemersinformatie
- Kennissite www.vvponline.nl
- VVP Ondernemerspanel, vakexperts die hun kennis delen en ingaan op uw eigen ondernemersvraagstukken.

Abonneren

Word abonnee van het meest complete platform voor financieel adviseurs. De financieel adviseur die beschikt over een Wft-vergunning komt in aanmerking voor het gereduceerde tarief van slechts 56 euro (exclusief negen procent BTW). Dit voordeeltarief geldt ook studenten. De normale prijs van VVP bedraagt 172 euro (exclusief negen procent BTW). Bij betaling per factuur betaalt u 2,95 euro administratiekosten.

VIP-congres ACT NOW!

4 juli 2023 - 4 juli 2023

VVP 06 - 2020
VVP 05 -2020
Recente editie

Over vijf jaar… zijn er gewoon nog financieel adviseurs die floreren door hun persoonlijke benadering van consument en ondernemer. Dat stellen Adfiz, AFM, NVHP en OvFD in VVP 06-2022. De AFM noemt het wel belangrijk na te denken over “de doelgroep die je wilt bedienen, welke producten voor die doelgroep belangrijk zijn en op welke wijze jouw doelgroep wil communiceren”. Verder in deze VVP een interview met Jähnig + Ter Braak, winnaar van de VVP Advies Award 2022 (“Ons succes zit in plezier”), een nieuwe aflevering van het VVP Ondernemersnetwerk (over adviseren op basis van life events en risicoprofielen), een interview met de inmiddels overleden actuaris Jan Donselaar (“Blijf vooral dicht bij jezelf, dan komt het wel goed”), een update Women in Financial Services (“Het moet gaan over de vraag: waartoe ben ik op aarde?”), Martin Koot van MoneyView (“Ondanks mooie schermen en een meer digitale papierstroom is het hypotheekproces nog even inefficiënt als 30 jaar terug”) en natuurlijk ook weer de kennisrubriek ‘Ken je vak!’ boordevol praktijkinformatie voor de adviseur.

Duurzaam advies: het hoort, het moet en het loont. Dat betoogt onderzoeker Fred de Jong in het katern Duurzaam Advies met daarin verder onder meer ook directeur Kees Dullemond over het nieuwe Instituut Verduurzaming Verzekeringsbranche (INSVER).

Bekijk de inhoud
Special Actief Klantbeheer

Actief klantbeheer, zie het niet als een last maar een lust waar zowel klant als adviseur beter van worden. Dat is de boodschap van de VVP-special Actief Klantbeheer. Voorzitter Marieke van Zuien van de Stichting Actief Klantbeheer, waar ook VVP bij is aangesloten, noemt het belangrijk actief klantbeheer collectief te stimuleren. Maar er is geen enkele reden om niet nu al actief klantbeheer op te pakken als individueel kantoor. Begin er vooral gewoon mee, zoals financieel planner André Feijs zegt. “Actief klantbeheer hoort bij je professionaliteit als financiële coach en expert”, aldus de rondetafel met kennispartners. In de special veel praktijktips en artikelen van onder meer financieel adviseur Chris de Bruin (‘Zorgplicht start waar zorgwil tekortschiet’), advocaat Robin van Beem (‘Maak duidelijke afspraken met de klant over de doorlopende dienstverlening’) en Michel Ligtlee van Vereniging Eigen Huis (‘Juist bestaande klanten kunnen nu extra aandacht gebruiken door de gestegen vaste laten’).

Bekijk de inhoud